ÜRETİMİMİZ
ÜRETİM TESİSİMİZ
Zeytinyağı sıkım tesisimiz, Ayvalık'ın bereketli topraklarında, 13 zeytin köyünün arasında yeralan zeytinliğimizde kurulmuştur.
Kazdağları’ndan gelen yüksek oksijen ve Ayvalık'ın zengin minerallere sahip topraklarının nefasetiyle yetişen bölge zeytinlerimizi erken hasat, soğuk sıkım işlemlerinden sonra kağıt filtrelerimizden geçiriyoruz. Oksijenle temasını kesip krom tanklarımızda bekletiyoruz ve sipariş üzerine ışık geçirmeyen şişelerimizde sizin beğeninize sunuyoruz
Elde ettiğimiz Premium Naturel Sızma Zeytinyağımız içerisindeki yüksek polifenol değerleri, meyvemsilik, acılık ve yakıcılık gibi duyusal özellikleriyle dikkat çekmektedir. Çünkü ısıl işlemin zeytinyağındaki minör bileşenlerin azalmasına neden olduğunu biliyoruz. Özenle ürettiğimiz Ayvalık naturel sızma zeytinyağlarımızı, tüm kahvaltı, salata ve yemeklerinizde zevkle tüketebilir, sağlıklı bir yaşam için beslenmenizi kuvvetle destekleyebilirsiniz
Zeytinyağı İçmenin Kanıtlanmış 10 Faydası
Metabolizmayı Hızlandırır
İltihabı Önler ve Azaltır
Kalp Dostudur
Kötü Kolesterolü Düşürür
Sindirim Sistemini İyileştirir
Kansere Yakalanma Riskini Azaltır
Hücre Duvarını Güçlendirir
Karaciğeri Temizler
Kemikleri Güçlendirir
Cilt Sağlığını Korur
YÜKSEK POLİFENOLLÜ EŞSİZ LEZZET!
Polifenoller meyvelerde ve bitkilerde bulunan, antioksidan özelliği gösteren bileşiklerdir.
Ancak zeytinyağındaki polifenoller yağda eriyen özelliğinde olduğu için vücut tarafından çok hızlı bir şekilde alınmaktadır.
ZEYTİNYAĞININ ÜÇ BAŞ DÜŞMANI
-ISI
-OKSİJEN
-SU
OKSİJEN, SU VE ISI'DAN UZAK...
Soğuk sıkım ürettiğimiz zeytinyağlarımızı 2 farklı üretim hattıyla elde ediyoruz. Bu iki üretim modelimizde de en yüksek kaliteyi elde etmek için özel bir kırıcı sistemi kullanıyoruz. Birinci hattımız; kaliteyi, sağlık bileşenleri ve besin değerlerini en üst seviyelere çıkartmak için geliştirdiğimiz, günde 100 ton zeytin işleme kapasitesine sahip ülkemizde bir ilk olan PREMIUM hattımızdır. Bu üretim modelimizde argon gazı üfleyerek oksijenle temasını kestiğimiz dik malaksörlerde zeytin hamurunu elde ettikten sonra en son teknoloji dekantörden posalı olarak çıkarttığımız zeytinyağlarımızı dinlendirme tanklarında varyetesine göre 1-2 gün bekletiyoruz. Periyodik olarak konik dekantasyon tanklarından çektiğimiz posalardan arındırdıktan sonra, son işlem olarak kağıt filtrelerden geçirdiğimiz zeytinyağlarımızı, tekrar argon gazı ile oksijen temasını kestiğimiz depolama krom tanklarımızda muhafaza ediyoruz. Tüm üretim süreci boyunca sıcaklık, oksijen ve su ile temasını keserek elde ettiğimiz bu özel üretim yağlarımızı, sipariş geldiği anda şişe veya teneke ambalajlarımıza doldurarak sizlere gönderimini gerçekleştiriyoruz.
Oksijen, ısı ve su ile temas etmeden tamamlanan üretim süreci ile elde ettiğimiz zeytinyağlarımızı eşsiz lezzeti, yoğun sağlık bileşenleriyle sizlere ulaştırıyoruz.
ERKEN HASAT
DEPOLAMA
Zeytinyağı, krom tanklarda muhafaza edilmek üzere depolanmadan önce selülozik kağıt filtre kullanılarak tortularından arındırılır. Bu sayede saklama ömrü mümkün olan en uzun süreye çıkarılır.
PREMIUM ÜRETİM
Üretimin hiçbir aşamasında zeytinyağının belli bir sıcaklığın üzerine çıkmaması şarttır. Bu santrifüj sisteminin neden olabileceği sürtünmeden kaynaklı da olabilir. Bu nedenle dekantör hacminin ve teknolojisinin önemi büyüktür. Tüm bu parametreleri göz önünde bulundurarak kurulumunu gerçekleştirdiğimiz en ileri teknoloji ve yüksek hacimli kontinu sistemimizle eşsiz yağlar elde ediyoruz. Olivalley olarak kullandığımız sıkım teknolojisinde, bunkerden dekantöre kadar bütün aşamalardaki sıcaklık bilgisayar kontrolünde denetlenir. Premium üretimimizde dekantörden sonra dinlendirme tanklarında beklettiğimiz zeytinyağlarımız ertesi gün özel kağıt filtrelerden geçirilir.